E-commerce in België: verdrievoudiging in vijf jaar tijd!

Crisis of niet, d Afgelopen jaar werden 16,6 miljoen transacties verwerkt, goed voor maar liefst 1,4 miljard euro. Deze stijgende lijn zal zich de komende jaren nog verder doorzetten en biedt dus kansen voor online ondernemers!

Buitenlandse websites

Uit onderzoek blijkt dat 65% van de producten die online gezocht worden, niet op Belgische webshops te verkrijgen zijn. Het resultaat: we bestelden in 2012 voor ruim 1 miljard euro op buitenlandse websites! Populaire productgroepen zijn onder andere mode, consumentenelektronica, recreatie & vrije tijd en boeken en DVD’s. Ook kantoorartikelen, dierenbenodigdheden, sport & hobby en persoonlijke verzorging worden vaak online aangekocht.

Scherpe prijzen en consumentenvertrouwen

Eén van de belangrijkste redenen waarom men online koopt is de prijs. Webshops kunnen hun producten vaak voor scherpere prijzen aanbieden door de onder andere lagere bedrijfskosten of grotere inkoop. Daarnaast is het consumentenvertrouwen in online bankieren en online betalen meegegroeid met de e-commerce. Belgen besteden gemiddeld zo’n € 170 per maand online. Een andere troef is het gratis retourneren van producten. Deze service draagt bij aan het gemak van online kopen en het consumentenvertrouwen in e-commerce. Tijdsgebrek blijkt nog altijd een belangrijke

Starten met e-commerce?

Op dit moment bestelt slechts 60% van de Belgen online. Met de groei van e-commerce en het consumentenvertrouwen zal dit percentage de komende jaren flink stijgen. Dit biedt interessante perspectieven voor wie wil starten met e-commerce.

In samenwerking met onze partners levert Monday professionele en volledig SEO-geoptimaliseerde webshops. U kan bij ons terecht voor diverse e-commerce pakketten, zowel voor bedrijven die e-commerce als extra kanaal inzetten, als voor ondernemingen die zich volledig op het internet richten. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Bronnen: Bloovi.be en Flipit.com